Gratis verzenden
Bij bestellingen vanaf €100

Privacy Policy

Wanneer u bij Fietspret een bestelling plaatst kunt u erop vertrouwen dat we zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Gegevens die u doorgeeft slaan wij op in een beveiligde database. Ze worden niet verkocht of doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden.  
 

Gebruik van persoonsgegevens

Om ervoor te zorgen dat een aankoop ook daadwerkelijk bij u terecht komt hebben we een aantal gegevens van u nodig. Op deze manier kunnen we de overeenkomst die u aangaat op het moment dat u een bestelling bij ons plaatst nakomen. Deze gegevens vragen we van u:

- E-mailadres
Hierop ontvangt u een bevestiging van uw bestelling en kunnen we u informeren wanneer een bestelling verstuurd wordt. 
- Voor- en achternaam
Om de communicatie persoonlijk te laten verlopen.
- Adres en woonplaats
Deze gegevens hebben we nodig om uw bestelling toe te kunnen sturen. 
- Telefoonnummer
Is er iets met uw bestelling of blijkt het (e-mail)adres onjuist? Dan kunnen we u telefonisch het beste en snelste van dienst zijn. 
- Betaalgegevens
U kunt kiezen uit verschillende opties: iDeal, overboeken, Multisafepay, rembours of contant bij afhalen. Wanneer u kiest voor contant betalen bij afhalen registreren wij geen betaalgegevens. In de andere gevallen wel om de betaling aan uw order te kunnen koppelen. Daarnaast kunnen we uw rekeningnummer gebruiken wanneer u geld van ons tegoed heeft. Wij gebruiken uw betaalgegevens niet voor andere doeleinden.  
- Ip adres
Aan de hand van het IP adres kunnen we u bij een volgend bezoek herkennen en zorgen dat de website optimaal voor u werkt.  


Naast het toesturen van uw bestelling(en) gebruiken wij uw gegevens voor: 

- Uw account
Wanneer u een account aanmaakt staan hier uw persoonlijke gegevens in. Zo hoeft u de gegevens maar 1 keer in te vullen en hoeft u bij een volgende bestelling alleen maar in te loggen. Daarnaast bewaren we in uw account uw bestelgeschiedenis. 
- Nieuwsbrief
U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wanneer u zich heeft ingeschreven dan registreren wij uw voorkeur en zorgen we dat u de nieuwsbrief toegestuurd krijgt. Wilt u geen mails meer ontvangen? Dan kunt u zich op elk gewenst moment afmelden. 
 

Cookies

Wanneer u op onze website rondkijkt of op een artikel klikt, volgen we uw surfgedrag door middel van cookies. Met behulp van de cookies kunnen we meten of de website goed werkt en waar verbetermogelijkheden zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op onze cookies pagina.
 

Gegevens inzien, wijzigen en verwijderen

Wilt u uw gegevens inzien of wijzigen? Dat kan heel makkelijk door in te loggen in uw account. Heeft u geen account doordat u een bestelling heeft geplaatst zonder u te registreren of wilt u uw gegevens verwijderen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@fietspret.nl.  

Wilt u uw gegevens laten verwijderen en heeft u in de afgelopen 7 jaar een bestelling bij ons geplaatst? Dan zullen wij alleen uw naam en bestelde artikelen bewaren in verband met de fiscale bewaarplicht en garantietermijnen. Uw overige gegevens zullen we in dat geval voor u verwijderen. 
 

Bewaren

Heeft u een bestelling geplaatst? Dan bewaren wij uw gegevens maximaal 7 jaar in verband met de fiscale bewaarplicht. Inactieve accounts zonder aankopen verwijderen wij standaard na 5 jaar. 
 

Verstrekking aan derden

Wij delen de door u verstrekte gegevens alleen met derden als dit nodig is voor de levering van de door u bestelde artikelen. We maken bijvoorbeeld gebruik van een derde partij (PostNL) voor het bezorgen van de bestelde artikelen en voor betalingen via iDeal.  

Wanneer u een bestelling plaatst wordt de betaling uitgevoerd in een beveiligde betaalomgeving door een van onze betalingsproviders. U kunt kiezen voor betaling via iDeal (dit verloopt via Sisow) of via Multisafepay. 

Daarnaast worden wij ondersteund door derde partijen om de website goed draaiend te houden. Denk bijvoorbeeld aan hosting en onderhoud van de website. Met deze dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin afspraken zijn vastgelegd. Wij verkopen uw gegevens nooit aan deze partijen door.
 

Beveiligingsmaatregelen 

Uw gegevens veilig houden vinden wij heel belangrijk. Dit nemen we dan ook zeer serieus. Fietspret maakt standaard gebruik van een beveiligde ssl verbinding, wat ervoor zorgt dat u uw gegevens altijd beveiligd kunt doorgegeven. Daarnaast is de website voorzien van de laatste beveiligingsupdates.  
 

Opslaan van gegevens

Uw gegevens worden opgeslagen in een beveiligde database binnen de EER. 
 

Autoriteit Persoonsgegevens

Bent u het niet eens met de manier waarop Fietspret met uw persoonsgegevens omgaat? Dan horen we dat heel graag. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Het makkelijkste is om ons te mailen (info@fietspret.nl) of het contactformulier in te vullen. Komen we er samen niet uit? Dan heeft u op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens
 

Nieuwe privacyverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op: 24 mei 2018.